مرتضی ملکی مین باش رزگاه

مطالب وبلاگ

اخبار، اطلاعیه ها و...

روایت پژوهی و انواع آن در تحقیقات کیفی

مقاله پیوست به توضیح اشکال مختلف یکی از روش های تحقیق کیفی، یعنی روش تحقیق روایت پژوهی، می پردازد. این تحقیق که به قلم Donald E. Polkinghorne در نشریه Qualitative Studies in Education در سال 1995به رشته تحریر در آمده است، به دو تفکر از مفهوم "روایت" می پردازد و سپس تفاوت این مفهوم را در انواع روش های تحقیق کیفی به بحث می گذارد. در ادامه به نحوه دستیابی و تجزیه و تحلیل داده های مناسب این روش تحقیق می پردازد. به کلیه دانشجویان مقطع تحصیلات تکیلی توصیه می شود تا به منظور درک درست از نوع تحلیلها در روش تحقیق روایت پژوهی و سایر روشهای تحقیق کیفی، به مطالعه دقیق این مقاله بپردازند. در ضمن، در ذیل ترجمه چکیده مقاله ارائه می شود.

چکیده

تحقیقات روایت پژوهی یکی از انواع طرح های تحقیق کیفی است که در آن از داستان ها به منظور توصیف اعمال انسانی استفاده می شود. محققان روش تحقیق کیفی از واژه روایت در غالب مفاهیم مختلفی استفاده نموده اند. در بستر تحقیقات روایت پژوهی، روایت به شکلی از پیام اشاره دارد که در آن رویدادها یا وقایع با استفاده از نقشه هایی (Plots) به واحدهای موقتی تغییر شکل داده می شوند. برونر (Bruner) در سال 1985 دو طبقه از شناخت را معین نموده است: (شناخت) پارادایمی، که عملکرد آن به وسیله شناخت مولفه هایی به عنوان اعضای یک مقوله شکل می گیرد؛ و (شناخت) نقل قولی، که عملکرد آن با ترکیب مولفه ها در غالب یک داستان طراحی شده شکل می گیرد. بر اساس تقسیم بندی برونر از شناخت، تحقیقات روایتی نیز به دو دسته تقسیم میشوند. تحقیق روایتی پرادایمی، داستانها را به عنوان داده هایش جمع آوری نموده تا با استفاده از روندهای تحلیلی پارادایمی، طبقه بندی و مقوله هایی از مولفه های مشترک در این پایگاه داده بدست بیاورد. روش روایتی نقل قول به جمع آوری رویدادها و وقایع به عنوان داده هایش مبادرت ورزیده و با استفاه از روندهای تحلیلی نقل قولی، روایتهای توصیفی را ایجاد می نماید.

دانلود ضمیمه بازگشت به بلاگ
دسته بندی : مطالب آموزشی , بازدید:4097 , تاریخ انتشار : 1397/12/10